Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az állásinterjú az egyetlen lehetőségünk, hogy bemutatkozzunk és rövid idő alatt megmutassuk, mit tudunk. Sokszor már az első benyomás meghatározó, ezért minden egyes szavunkra érdemes odafigyelnünk és előre felkészülnünk arra, hogy mit mondunk. A resume.io összeállítása alapján hoztunk 12 nyerő mondatot.

 

Az interjú előtt

 

Ha az első benyomás nem sikerült annyira jól, valószínűleg elrontjuk a későbbi esélyeinket is, így törekednünk kell egy erős nyitásra.

  1. „Nagyon izgatott lettem, amikor megtudtam, hogy elérhetővé vált ez a pozíció.”

Bátran nyissuk a beszélgetést ezzel a mondattal! Ha látják rajtunk a lelkesedést, azzal mindig kitűnünk a tömegből.

  1. „Ezen a területen dolgoztam… ideig.”

Ha már az interjú előtt röviden összefoglaljuk a szakmai előéletünket, erősebb kapcsolatot tudunk kialakítani az interjúztatóval.

  1. „Nagyon tetszik, hogy a cég [mondjunk egy példát a cég teljesítményére].”

Ezzel a mondattal megmutathatjuk a munkáltatónak, hogy komolyan érdeklődünk a cég iránt, hiszen ezzel nyilvánvalóvá válik, hogy utánuk néztünk, tisztában vagyunk az elért sikereikkel.

 

Az interjú közben

 

Az állásinterjú közben minden szavunk számít, így világosan és érthetően kell magunkat kifejeznünk. Rövid idő áll rendelkezésünkre, melyet maximálisan ki kell használnunk.

  1. „Így tudok segíteni a cégnek.”

Azért jó elmondanunk, hogy hogyan tudnánk a cégnek segíteni a munkánkkal, mert így azonnal láthatják a potenciális értékünket, valamint hogy relevánsak vagyunk-e a munkáltató szükségletei szempontjából.

  1. „Tapasztalattal rendelkezem [hozzunk fel egy elvárást az álláshirdetésből].”

Ha konkrét kifejezéseket hozunk fel az álláshirdetésből, azzal azt mutatjuk, hogy beszéljük a cég nyelvét, ami vonzóbb jelöltté tesz minket.

  1. „Szóval, úgy érti…”

Ha folyamatosan reflektálunk arra, amit az interjúztató mond, azzal azt éreztetjük vele, hogy figyelünk rá és fontos számunkra, hogy megértsük, amit mond.

 

Az interjú befejezésekor

 

Bár az interjú vége nagy megkönnyebbülés, még itt is figyelnünk kell a szavainkra.

  1. „Mit gondol rólam, mint jelöltről?”

Ha megkérdezzük az interjúztató véleményét rólunk, azzal nem csak mi fogjuk tudni, hogy hogy állunk, hanem ő is azt látja majd, hogy szeretnénk mielőbbi visszajelzést kapni.

  1. „Ez az állás számomra tökéletesnek hangzik, mert…”

Érdemes egy rövid mondatban megfogalmaznunk az interjú végén, hogy miért szeretnénk, ha minket választanának. Ilyenkor van még lehetőségünk az olyan kvalitásainkat is belecsempészni a mondanivalónkba, amit kifelejtettünk az interjú során.

  1. „Szeretném ezt az állást.”

Ha ezzel az állítással fejezzük be a találkozót, az három dolgot árul el rólunk: őszinteséget, bátorságot, alázatot.

 

Az interjú után

 

A visszajelzésre való várakozás nagyon feszült időszak tud lenni, de ilyenkor is van lehetőségünk e-mailben felkeresni a munkáltatót és egy utolsó pozitív benyomást tenni rá.

  1. „Köszönöm, hogy rám szánta az idejét ma.”

Szinte alig van olyan jelentkező, aki az állásinterjú után kiküldene egy „köszönöm e-mailt”. Ha megköszönjük a ránk szánt időt, azzal biztosan kitűnünk a tömegből.

  1. „Szerettem volna megemlíteni, hogy…”

Ha volt egy olyan kérdés az interjún, amin sokat agyalunk, egy follow-up e-maillel könnyen rákérdezhetünk és lezárhatjuk.

  1. „Itt egy link a…”

Az interjú után bátran kiküldhetünk egy e-mailt a személyes portfóliónk, weboldalunk vagy egyéb szakmai online jelentlétünk linkjével.

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala